Jeszcze nie tak dawno temu azjatyckie jedzenie kojarzyło się z niezbyt zachęcającymi budkami z wietnamskim czy chińskim jedzeniem. Dziś kuchnia azjatycka w Warszawie zmienia swoje oblicze za sprawą takich miejsc jak Thai Wok.
- Thai Wok jest czymś w rodzaju premium fast food. Od zwykłej tego typu restauracji odróżnia nas jakość serwowanych dań. Używamy oryginalne azjatyckie produkty mając na względzie również ich świeżość. To podstawa dobrej jakości dania – wyjaśnia Bartosz Brusikiewicz, dyrektor zarządzający siecią Thai Wok i dodaje: - Stworzyliśmy tak silną bazę dostawców, że dostawy warzyw i mięsa odbywają się codziennie co jest gwarancją jakości naszych dań.
To co rzuca się w oczy to spore porcje dań serwowanych w Thai Wok. Powala również szybkość realizowanych zamówień, a przy tym ich jakość. – To nasz główny atut, dlatego kwalifikujemy się jako fast food, ale smakiem i jakością nie odbiegamy od topowych restauracji tajskich – podkreśla Bartosz.
Thai Wok to łącznie 19 lokali w całej Polsce i 14 w samej Warszawie i okolicy, gdzie za sprawą wnętrza i designu, każdy może poczuć się tu jak w sercu Tajlandii. W czasach przed pandemicznych, kiedy jeszcze była możliwość stołowania się na miejscu, każdy z gości mógł przyglądać się temu jak przyrządzane są na woku zamówione dania.
W każdym z lokali gotują kucharze związani z kulinarną kulturą Azji. Nad całym zespołem czuwa szef kuchni, który opracowuje receptury dań w głównej kuchni. – Inspirację czerpiemy z podróży i obserwujemy uważnie to, co dzieje się za granicą, bo bardzo często to właśnie tam rodzą się nowe trendy. Bardzo często zyskują popularność również w naszym kraju – opowiada dyrektor zarządzający Thai Wok.
Pad thai z kurczakiem, warzywami a może krewetkami?
W Thai Wok mamy możliwość wyboru około 40 dań. – Mamy tak urozmaicone menu, że każdy znajdzie coś dla siebie – zapewnia Bartosz. Do wyboru znajdziemy między innymi pad thai z kurczakiem, warzywami, kaczką czy krewetkami. To danie, które najchętniej zamawiane jest w Thai Wok. Bazę stanowi smaczny smażony makaron ryżowy z tofu, kiłkami fasoli mung i orzeszkami. Poza zupami typowo tajskimi, nie brakuje również ramenu w różnych odsłonach czy orientalnego bulionu Pho z makaronem ryżowym. Jako przekąska doskonale sprawdzą się przepyszne spring rollsy.
Pad Thai Zupa Pho z krewetkami Ramen vege Spring rollsy Kurczak panko
- Kuchnia azjatycka zyskuje coraz większą popularność. Ludzie podróżują, próbują więcej smaków, lepiej się orientują w kuchniach świata i chcą na nowo poczuć smaki, które poznali w trakcie swoich podróży. My chcemy temu sprostać – mówi Bartosz.
Zawsze ciepłe i świeże prosto do domu
Sytuacja związana z pandemią wymusiła na restauratorach chwilową zmianę charakteru działalności. Dziś jej trzonem są niestety dowozy a powinien to być jedynie dodatek do obrotów i fajny marketing. Jedzenie z Thai Wok dowożone jest na terenie całej Warszawy i lokalizacji poza Warszawą, w których mamy stacjonarne lokale. Można zamówić je za pośrednictwem aplikacji mobilnej od niemal każdego dostawcy. Ponadto można również przyjść i odebrać zamówienie osobiście w restauracji do czego bardzo zachęcam, bo pomoże to wszystkim restauratorom w przetrwaniu obecnej sytuacji, która jest bardzo niekorzystna dla gastronomii. - Jeśli chodzi o Żoliborz to najbliżej zlokalizowany Thai Wok znajduje się przy ulicy Inflanckiej w stołecznym biurowcu Gdański Business Center i w Westfield Arkadia, a na Bielanach z kolei w Galerii Młociny - wskazuje Bartosz Brusikiewicz.
Co ważne dania nie tracą na swojej jakości i smaku przez dowóz dzięki opakowaniom, które dobrze trzymają ciepło . Jak podkreśla Bartosz kuchnia azjatycka doskonale sprawdza się w dowozie, dzięki czemu dania z Thai Wok smakują podobnie jak na miejscu.
Napisz komentarz
Komentarze