W tym artykule przeczytasz o:
- targu śniadaniowym na Żoliborzu
- ofercie wystawców
- terminach kolejnych targów
Sezon na Targ Śniadaniowy na Żoliborzu w al. Wojska Polskiego, róg ul. Śmiałej ruszył w sobotę, 13 kwietnia. Na gości tradycyjnie czekał szeroki wybór dań z całego świata.
Były kanapki z serem raclette, francuskie produkty, greckie słodkości, koreańskie corn dogi, kuchnia wenezuelska i hiszpańska, włoskie desery, kolumbijskie arepy, kuchnia argentyńska i meksykańska, indyjski street food, kawa w stylu krymsko-tatarskim, kuchnia gruzińska, okrągłe nowojorskie tosty, lemoniada z naturalnymi syropami, francuskie wypieki, naleśniki - wytrawnie i na słodko, kuchnia turecka, miody, nalewki kraftowe, oliwki, octy, tapenady, hummusy, portugalskie wypieki, kolumbijskie placki z platanów, napoje i przetwory z pigwowca japońskiego, kuchnia wietnamska, japońskie mochi, grecki street food
kuchnia afgańska i wiele innych pyszności
W strefie produktowej można było znaleźć kubki ręcznie malowane, ręcznie robione świece sojowe, biżuterię, angielskie książki dla dzieci, dodatki z modeliny Była także karuzela dla najmłodszych!
Targ Śniadaniowy na Żoliborzu będzie odtąd odbywał się w każdą kolejną sobotę w godzinach od 9:00 do 16:00 w stałej lokalizacji przy Śmiałej aż do 28 września. Łącznie będzie to aż 25 spotkań.
Napisz komentarz
Komentarze