Wspólnie z Zakwasownią rozpoczynamy cykl przepisów na wielkanocne przysmaki. Maria Bednarz, trenerka w Akademii Zakwasowni zdradza jak zrobić tartaletki z czedarem i cebulką oraz boczniakami.
Tartaletki na kruchym cieście są bardzo uniwersalne. Jeśli wcześniej upieczemy kruche ciasto, przygotowanie ich okaże się bardzo proste! Do pomocy można zaangażować całą rodzinę, a nawet najmłodszych pomocników, którzy z łatwością poradzą sobie z przygotowaniem tego dania. Tartaletki można przygotować zarówno na słodko, jak i słono.
Choć większość przepisów wymyślamy sami, ciasto na tartaletki upiekliśmy na bazie niezawodnego przepisu z Jadłonomii, wykluczając jedynie cukier. Całość uzupełniają autorski farsz w odsłonie słodko-słonej odsłonie. Wytrawne wypełnienie tartaletek stworzone jest na bazie czedara z nerkowców i czerwonej cebulki. Druga propozycja to tymiankowe nadzienie z boczniaków.
Zobacz też: Jak czerpać odporność i zdrowie z jelit? Wystarczy dobrze je „karmić”